image

COÖPERATIE DELTAWIND

info@deltawind.nl
T 0187 - 470 544

Postadres

Postbus 311
3240 AH Middelharnis

Bezoekadres

Boezemweg 13X
3255 MC Oude-Tonge

Op het elektriciteitsnet wordt permanent de balans bewaard tussen opwek en verbruik. Doordat we steeds meer duurzame energiebronnen lokaal opwekken moet het landelijke netwerk anders worden ingericht, met alle uitdagingen van dien. Energieopslag kan hierbij een bijdrage leveren.

Opslag projecten

Batterijen

Bij Windpark Piet de Wit onderzoeken we de kansen voor opslag in batterijen. Dit onderzoek gebeurt samen met GES en met Greenchoice. De batterijen zullen een functie gaan vervullen in het balanceren op het landelijke netwerk.

Waterstof

Al sinds 2017 zijn we betrokken bij het onderzoek naar vervanging van aardgas door waterstof in Stad aan ’t Haringvliet. Doel is Stad aardgasvrij te maken, maar nevendoel is onderzoeken of het mogelijk is meer energie te halen uit een windlocatie wanneer rechtstreeks waterstof wordt geproduceerd. Daarnaast hoe waterstof een rol kan spelen in het bufferen van energie.

Systeemintegratie

Waar we uiteindelijk naar toe willen is dat er zo veel mogelijk energie die lokaal wordt geproduceerd ook lokaal ‘verwerkt’ kan worden. Door het lokaal te leveren en gebruiken, maar ook door opslag en omzetting naar energiedragers als waterstof. Zodat d verschillende onderdelen van ons energiesysteem optimaal geïntegreerd worden.

Waar hebben we jou voor nodig?

Opslag thuis is ook een optie. Misschien heb jij thuis ervaring die je met de leden wilt delen? Meld je dan via info@deltawind.nl.

Meer weten over de Thuisaccu?

Lees hier meer over de Thuisaccu.

up