image

We zijn in Nederland op weg naar een nieuw energiesysteem van duurzaam en lokaal opgewekte energie: de energietransitie. Dat vraagt om een betrokken team dat thuis is in de snel veranderende wereld van energie.

HET BESTUUR

Het bestuur werkt volgens het monistische bestuursmodel. De dagelijkse leiding van het bedrijf ligt in handen van 2 uitvoerende bestuursleden. Het niet-uitvoerend bestuur bestaat uit 5 leden (op dit moment 2 vacatures), die als taak hebben de belangen van de leden te vertegenwoordigen, beleid en strategie mede te bepalen en toezicht uit te oefenen op de uitvoerende bestuurders. De bestuursleden zijn gekozen door de leden. Ieder bestuurslid heeft één of meer portefeuilles. Hieronder stellen zij zich aan je voor.

 • image

  JAN MAARTEN VAN DER STEEN

  Portefeuilles:

  Voorzitter, Niet Uitvoerend Bestuur- Innovatie en Duurzaamheid

  Sinds 2018 woon ik op Flakkee, omdat mijn nieuwe liefde( inmiddels mijn lieve vrouw),  hier al woonde. In het dagelijks leven ben ik  als waterbouwkundige werkzaam in een bedrijf dat materialen produceert en levert in de weg en waterbouw sector. Als leverancier zijn wij betrokken bij zowel grote projecten als bijvoorbeeld de verbeterde Afsluitdijk, tot kleinere werken zoals bv. de funderingen waarop de kranen staan voor de bouw van windmolens.  Al snel na de verhuizing naar Flakkee ben ik destijds lid en bestuurslid geworden van Deltawind. Eén van de redenen was om o.a. via onze coöperatie te integreren op ons eiland.  In de eerste gesprekken raakte ik direct geïnteresseerd in de aanpak van Deltawind. Gezamenlijk zoeken naar duurzame energie. Eerst alleen de windenergie en ook steeds meer andere duurzaamheidsprojecten. Steeds weer raak ik geïnspireerd in het uitbundige enthousiasme van onze leden. De mooie opkomsten bij zoveel diverse bijeenkomsten en de actieve inbreng van vele, vele leden. Het heeft mijn verwachtingen de afgelopen jaren vaak overtroffen. Ondertussen staat de gehele energietransitie in het middelpunt van de belangstelling in onze gehele samenleving en het is mooi om daar met behulp van de structuur en status van Deltawind een bijdrage aan te mogen leveren. Leuk om samen met de leden, de deelnemers van andere groepen en commissies binnen Deltawind en de medewerkers van Deltawind daarover mee te mogen denken. Mede daardoor heb ik vele aangename mensen en interessante zaken leren kennen op Goeree-Overflakkee. Mijn integratie voelt als geslaagd en ik voel mij dan ook inmiddels helemaal thuis hier. Met het leren kennen van en deelnemen in  Deltawind heb ik het nuttige en zeker ook het aangename mooi kunnen combineren.

  image
 • image

  SANDRA VAN PUTTEN-LOKKER

  Portefeuilles:

  Niet Uitvoerend Bestuur- Juridisch en PR, communicatie en leden

  “Als dochter van een agrariër heb ik altijd dicht bij de natuur gestaan. Des te meer realiseer ik me dat we als mensen rentmeesters zijn van deze mooie aarde en er zuinig op moeten zijn. Duurzaam energie opwekken en bewust omgaan met energie horen daarbij. En dat is precies waar Deltawind zich voor inzet.”
  Sandra woont samen met haar man in Dirksland. In het dagelijks leven is ze werkzaam als adviseur inkoop bij de gemeente Hoeksche Waard. “In deze functie probeer ik daar waar het mogelijk is  duurzaam, sociaal en lokaal inkopen te stimuleren bij mijn collega’s.” Als hobby’s heeft ze reizen, paardensport en fietsen.

  image
 • image

  KEES VAN WUYCKHUYSE

  Portefeuilles:

  Niet Uitvoerend Bestuur- Innovatie en Duurzaamheid

  Mijn focus is: ’de wereld een beetje beter achter willen laten dan ik hem aantrof bij mijn geboorte in 1963.’ Ik wil van Goeree Overflakkee een fijn en volhoudbaar eiland maken. Ik geloof in de zon als hernieuwbare bron. Zon in de vorm van wind, deze ontstaat immers door de invloed van de zon op onze aarde, en zon in vorm van warmte en stroom. Deltawind richt zich gelukkig ook steeds meer op de andere vormen van hernieuwbare energie en op een volhoudbare leefomgeving in het algemeen. Wij zijn een professionele partij die serieus wordt genomen en nemen daarom in de regio een volstrekt unieke positie in. Deltawind is van ons en wij kunnen zelf als leden en bestuur sturend zijn in veel processen, hier op Goeree Overflakkee en soms daarbuiten. Ik werk daar graag met mijn hart, ziel en zaligheid aan mee.

  image
 • image

  Samantha Lems

  Portefeuilles:

  Niet Uitvoerend Bestuur

  Mijn naam is Samantha Lems en ik woon met mijn man in Den Bommel. Wij wonen hier nu een aantal jaar en elke dag geniet ik weer van de omgeving. Dit begint al bij het openen van de gordijnen en wordt sterker met elk stap die ik buiten zet. In mijn vrije tijd ga ik graag karper vissen en wandelen. Heerlijk om zoveel goede visplekken in de directe omgeving te hebben.

  Ik ben werkzaam geweest in verschillende sectoren zoals een studiebureau gespecialiseerd in asbestsanering en, tijdens mijn studie, als (klinische) psycholoog. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan bij de Nederlandse Spoorwegen. Een plek waar ik mijn eerdere werkervaring in projecten combineer met mensgericht leiderschap. Binnen NS heb ik verschillende rollen gehad zoals Shiftleader en Teammanager, momenteel werk ik als manager NS Idee aan het verbeteren en optimaliseren van bedrijfsprocessen met als doel te verduurzamen en te innoveren. Tegelijkertijd begeleid ik de grootste veranderopgave binnen NS. Het werken aan innovatie, verduurzaming en optimalisatie van zowel menselijke en omgevingsfactoren trekt mij enorm. Mooi om rimpelingen te creëren die uiteindelijk uitgroeien tot kringen, kringen die steeds groter worden en steeds verder reiken.

  Goeree-Overflakkee heeft zichtbaar een grote aantrekkingskracht op mensen van binnen en buiten het eiland. Die aantrekkingskracht heeft mij ook in zijn greep en daarom wil ik graag met verduurzaming aan de slag. Energiecoöperaties zijn belangrijke schakels in de energietransitie en zorgen voor een duurzaam beleid. Als bestuurslid bij Deltawind ga ik graag aan de slag gaan met duurzame ontwikkeling en dat op het mooie Goeree-Overflakkee,

  image
 • image

  VACATURE

  Portefeuilles:

  Niet Uitvoerend Bestuur

  image
 • image

  MAARTEN ZUURMOND

  Portefeuilles:

  Uitvoerend Bestuur- Financiën

  Het belang van een duurzame ontwikkeling is tijdens mijn studiejaren al duidelijk geworden voor me. Duurzame ontwikkeling is in mijn ogen dat energie uit hernieuwbare bronnen wordt gehaald. Goeree Overflakkee biedt met wind daarvoor goede mogelijkheden. Deltawind speelt daarin op lokaal niveau een mooie rol en ik wil me daar dan ook graag voor inzetten. Maarten is in zijn werkzame leven actief in een financiële functie in de zorgsector en heeft daarin verschillende rollen vervuld zoals manager, controller, adviseur, toezichthouder. In mei 2017 is Maarten gekozen als bestuurslid van Coöperatie Deltawind.

  image
 • image

  MONIQUE SWEEP

  Portefeuilles:

  Uitvoerend Bestuur- Dagelijkse leiding

  ”Duurzaamheid en coöperaties zijn de rode draad in mijn carrière. Bij Coöperatie Deltawind zijn beiden aanwezig. Ik mag al ruim 11 jaar leiding geven aan deze club van bevlogen mensen. Als coöperatie bevinden we ons in transitie nu de windparken op Goeree-Overflakkee bijna gerealiseerd zijn. De energietransitie staat nog maar aan het begin en wij vinden uit waar we de meeste impact hebben. Een maatschappelijke transitie waar onze coöperatie de komend 30 jaar mee bezig zal zijn. Ik hoop mensen te inspireren mee te doen.”

  image

TEAM DELTAWIND

Het team van Deltawind bestaat uit 11 medewerkers.

 • image

  ANDRIES MIDDELBOS

  Projectmanager

  Aanwezig op maandag t/m vrijdag middelbos@deltawind.nl

 • image

  GABY VAN DER ENT - SCHREIBER

  Bestuurssecretaris & Bureaumanager

  Aanwezig op maandag t/m donderdag vanderent@deltawind.nl

 • image

  MIRJAM LUGTENBURG - KOOISTRA

  Financieel medewerkster

  Aanwezig op maandag, dinsdag & donderdag lugtenburg@deltawind.nl

 • image

  GIJS VAN HOUT

  Projectmanager

  Werkt full-time voor Windpark Krammer vanhout@deltawind.nl

 • image

  KOEN VAN SWAM

  Projectmanager innovatie

  Werkt van maandag tot en met donderdag vanswam@deltawind.nl

 • image

  ARIE DE LINT

  Molenaar

  Werkt in buitendienst

 • image

  COR BOS

  Molenaar

  Werkt in buitendienst

 • image

  ROBERT KOSTER

  Coördinator Energieloket & Communicatie medewerker

  Aanwezig op maandag t/m donderdag koster@deltawind.nl

 • image

  ANNELIES VAN DEN BRINK

  Office Manager (Windpark Krammer)

  Dinsdag & Woensdag vandenbrink@windparkkrammer.nl

 • image

  CAROLA VAN DER LINDE

  Medewerkster ledenadministratie

  Maandag & Woensdag vanderlinde@deltawind.nl

 • image

  Suzanne Vervloet

  Medewerker Communicatie & Marketing

  Maandag tot en met donderdag vervloet@deltawind.nl

Coöperatie Deltawind ging in 2021 op een inspirerend en duurzaam teamuitje met bestuur en alle medewerkers. Duurzaamheid is een rode draad in al onze activiteiten. Ook tijdens de inspiratiedagen van bestuur en medewerkers hebben we gekozen voor activiteiten die passen bij onze doelstellingen: een duurzaam onderkomen, biologische maaltijden en een afvalchallenge die ons een heus certificaat heeft opgeleverd voor een Duurzaam Teamuitje. 

up