image

In de extra ledenvergadering, op 19 september jongstleden, is aan de leden het investeringsvoorstel voorgelegd voor het ‘Clubhuis’. Het wordt de nieuwe plek voor het bedrijfsbureau, maar is niet bedoeld als een traditioneel kantoorpand. Het gebouw zal ook de toekomstige plek zijn voor het Energieloket, waar leden en andere inwoners van Goeree-Overflakkee informatie kunnen halen.

image

Een pand waar vergaderd kan worden en scholingen worden gegeven door de teams die betrokken zijn bij de uitvoering van de energietransitie. Waar flexwerken mogelijk wordt. Waar leden van de coöperatie gebruik van kunnen maken voor andere sociaal maatschappelijke activiteiten. Want een duurzame toekomst bouwen we met elkaar en dat begint bij ontmoeten. Het gebouw heeft als werktitel ‘Clubhuis’ gekregen, maar we staan open voor een nieuwe naam. Dus als je een mooie suggestie hebt, laat het ons weten.

Duurzame nieuwbouw
Met het besluit zijn we niet over één nacht ijs gegaan, en de leden hebben er mede richting aan gegeven. De uitkomst is nieuwbouw in Oude-Tonge. Aan de Energiebaan zijn we zichtbaar en dragen we hopelijk ook bij aan verfraaiing van de entrée van Oude-Tonge. Zonder aardgas en met zonnepanelen is inmiddels de norm.

Daarnaast maken we keuzes voor verwarmen en koelen die minder standaard zijn, het binnenklimaat wordt zo veel mogelijk op natuurlijke wijze gereguleerd. De buitenschil is op niveau van passiefhuis, de hoeveelheid benodigde energie is daarmee laag. Het materiaalgebruik is biobased en circulair. Er wordt gebruik gemaakt van tweedehands meerpalen en draglineschotten, de volledige constructie is van hout. Het ontwerp is van de hand van Ro&Ad Architecten en Berghbouw uit Bergen op Zoom zal het bouwen. Het budget voor het gebouw alleen komt op 4,2 miljoen euro, met alle bijkomende kosten zal er zo’n 6 miljoen geïnvesteerd worden. De coöperatie is in staat dit uit eigen middelen te financieren.terug naar overzicht
up