image

COร–PERATIE DELTAWIND

[email protected]
T 0187 - 470 544

Postadres

Postbus 311
3240 AH Middelharnis

Bezoekadres

Boezemweg 13X
3255 MC Oude-Tonge

Deltawind onderzoekt welke rol zeewier kan spelen in onze duurzame energievoorziening. Daarnaast werken we samen met lokale boeren om CO2 in de grond vast te leggen, ook wel โ€˜koolstof boerenโ€™ genoemd. Meer weten? Lees dan verder op deze pagina.

Koolstofboeren

Beperken van de uitstoot van CO2 is onderdeel van onze missie. Bij CO2 opslag heb je wellicht een ander beeld dan dat wat wij beogen: het ondersteunen van de agrarische sector om andere werkwijzen te ontwikkelen waarmee CO2 wordt vastgelegd in de bodem.

Coรถperatie Zeeuwind, agrarische belangenorganisatie ZLTO en Deltawind hebben in 2020 gezamenlijk afspraken gemaakt om rondom Windpark Krammer te zorgen voor een unieke en lokale manier van koolstofbinding.
Een deel van de opbrengst vanuit Windpark Krammer wordt geรฏnvesteerd in ondersteuning van de agrariรซrs bij de uitvoering en het gezamenlijke leerproces. Ieder bedrijf is anders. De agrariรซrs hebben ieder voor hun eigen bedrijf een plan opgesteld voor de meest bruikbare methodes en een streven voor reductie. Ze ย worden praktisch ondersteund door ZLTO bij het nemen van bodem- en ecologieversterkende maatregelen. Een paar keer per jaar delen ze ervaringen. Van de coรถperaties ontvangen ze een financiรซle vergoeding voor hun diensten.

Meer weten? Kijk dan eens op deze pagina.ย 

Of bekijk de Animatievideo over: Boer en bedrijf werken samen voor koolstofbinding in de bodem

Lees verder

WIST JE DAT

Er meer dan 10.000 verschillende soorten wieren zijn?

up