image

Coöperatie Deltawind heeft ruim 2400 leden (januari 2023). Samen bouwen we aan een duurzame toekomst voor ons eiland. Onze leden kunnen financieel participeren, in de coöperatie of in onze duurzame projecten. Hiervoor geven we periodiek obligaties uit, zowel in de coöperatie als in de windparken. De voorwaarden waaronder we obligaties uitgeven kun je hieronder lezen.

Onze leden, die obligaties kochten in de coöperatie, zijn eigenaar van bijna 65.000 obligaties met een totale waarde van 6,5 miljoen euro.  De coöperatie verwacht niet op korte termijn nieuwe obligaties uit te geven.

Meer over Obligaties Deltawind

Er gelden maxima aan de hoogte van een obligatieportefeuille bij Coöperatie Deltawind. Ben je 18 jaar of ouder, dan mag je maximaal 50 Deltawind Obligaties in je bezit hebben. Ben je jonger dan 18 jaar dan is 10 Deltawind obligaties het maximum. Zodra je 18 wordt, word je automatisch volwaardig lid en krijg je van ons het aanbod meer obligaties te kopen.

De looptijd van de obligaties is voor onbepaalde tijd. Obligatiehouders kunnen op ieder moment verzoeken tot terugbetaling van het ingelegde geld. In de meeste gevallen kan dit onmiddellijk gehonoreerd worden.

Financiële informatie

Financiële informatie over de laatste uitgifte staat in dit Informatiedocument. De voorwaarden waaronder we deze obligaties uitgeven is voor iedere uitgifte gelijk. De obligatievoorwaarden van de laatste uitgifte staan hier.

Deltawind rekent eenmalig 1,5% emissiekosten, Anders gezegd: bij aankoop van één obligatie betaal je € 1,50 voor de transactie, registratie en verdere administratie gedurende de hele looptijd.

Lidmaatschap

Heb je interesse in toekomstige obligaties, maar ben je nog geen lid? Dan kun je je hier aanmelden voor het lidmaatschap. Ben je 18 jaar of ouder dan betaal je eenmalig € 50 entreegeld. Aspirant-leden zijn vrijgesteld van entreegeld. Als voorwaarde voor het lidmaatschap geldt dat je woont op Goeree-Overflakkee of dat je eigenaar bent van een vakantieverblijf op ons mooie eiland.

Meer informatie over het lidmaatschap vind je hier.

Voor nieuwe leden

Regelmatig worden er obligaties terug verkocht aan de coöperatie. Als nieuw lid kun je op een wachtlijst komen om deze obligaties te kopen. Wil je op deze wachtlijst? Stuur dan een e-mail naar[email protected]onder vermelding van je lidnummer.

Wanneer er voldoende ruimte is in de obligatieportefeuille, benaderen we alle leden op de wachtlijst met de vraag of zij nog obligaties willen kopen. Hoeveel obligaties we aanbieden, hangt af van hoeveel obligaties in totaal beschikbaar zijn en hoeveel leden er op de wachtlijst staan. Je kunt er ook voor kiezen om minder obligaties te kopen dan we aanbieden.

Voor bestaande leden

Als lid van de coöperatie kun je alleen obligaties (bij)kopen tijdens nieuwe uitgiftes. Op dit moment zijn er geen uitgiftes van Obligaties. Bij nieuwe uitgiftes brengen we onze leden uiteraard als eerste op de hoogte.

De voorwaarden van onze obligaties zijn voor iedere uitgifte gelijk, de voorwaarden van de laatste uitgifte vind je hier.

Voorwaarden

MEER INFORMATIE OVER OBLIGATIES?

U kunt uw vraag stellen via
[email protected]

up