image

Een hoop mensen zien door de bomen het bos niet meer als het gaat om isolatie, zonnepanelen en subsidies. De buurtbegeleiders van ‘Samen Energie Besparen’ helpen je van begin tot eind graag op weg naar een lagere energierekening.

‘Samen energie besparen’ is een initiatief van Coöperatie Deltawind. Het initiatief helpt mensen naar een lagere energierekening door het geven van informatie, het bekijken van de staat van de woning, en het in kaart brengen van welke maatregelen zinvol zijn. Dit loopt van kleine maatregelen die je eenvoudig zelf kan uitvoeren tot grotere isolatiemaatregelen zoals dakisolatie. En het is handig en gezellig om dit samen met buren op te pakken. Vervolgens leggen de buurtbegeleiders contact met lokale bedrijven en aannemers, en kan een gesprek gepland worden over welke subsidiemogelijkheden er zijn. Het initiatief richt zich hoofdzakelijk op bewoners van koopwoningen.

Reis over het eiland

Het initiatief is begin dit jaar gestart in Ooltgensplaat. Daar zijn bewoners van de Pieter Biggestraat e.o, geholpen om woningen die slecht geïsoleerd zijn aan te pakken. Dit najaar en volgend jaar gaat de actie verder over het eiland. In september is Samen Energie Besparen in Achthuizen gestart, waar iedere dinsdagmiddag van 13.00-17.00 een mobiel loket staat op de parkeerplaats voor de Maria ten Hemelopneming kerk. Daar kunnen mensen terecht met vragen, onder het genot van een kopje koffie. Om 14.00u en 16.00u starten mini-workshops van 30 minuten over isolatie en andere energiebesparende maatregelen. Iedereen is van harte welkom.

Kom je graag met ons in contact? Bel buurtbegeleiders Ronald en Daisy op telefoonnummer 06-82371303 of 06-26018612 of mail naar [email protected]

 terug naar overzicht

Zie voor meer informatie www.deltawind.nl, www.energieloketgo.nl en www.kkgo.nl.

 

up