image

We zijn in Nederland op weg naar een nieuw energiesysteem van duurzaam en lokaal opgewekte energie: de energietransitie. Dat vraagt om een betrokken team dat thuis is in de snel veranderende wereld van energie.

HET BESTUUR

Het bestuur werkt volgens het monistische bestuursmodel. De dagelijkse leiding van het bedrijf ligt in handen van 2 uitvoerende bestuursleden. Het niet-uitvoerend bestuur bestaat uit 5 leden, die als taak hebben de belangen van de leden te vertegenwoordigen, beleid en strategie mede te bepalen en toezicht uit te oefenen op de uitvoerende bestuurders. De bestuursleden zijn gekozen door de leden. Ieder bestuurslid heeft één of meer portefeuilles. Hieronder stellen zij zich aan je voor.

 • image

  JAN MAARTEN VAN DER STEEN

  Portefeuilles:

  Voorzitter, Niet Uitvoerend Bestuur - Coöperatie- en ledenbelang

  Sinds 2018 woon ik op Flakkee, omdat mijn nieuwe liefde( inmiddels mijn lieve vrouw),  hier al woonde. In het dagelijks leven ben ik  als waterbouwkundige werkzaam in een bedrijf dat materialen produceert en levert in de weg en waterbouw sector. Als leverancier zijn wij betrokken bij zowel grote projecten als bijvoorbeeld de verbeterde Afsluitdijk, tot kleinere werken zoals bv. de funderingen waarop de kranen staan voor de bouw van windmolens.  Al snel na de verhuizing naar Flakkee ben ik destijds lid en bestuurslid geworden van Deltawind. Eén van de redenen was om o.a. via onze coöperatie te integreren op ons eiland.  In de eerste gesprekken raakte ik direct geïnteresseerd in de aanpak van Deltawind. Gezamenlijk zoeken naar duurzame energie. Eerst alleen de windenergie en ook steeds meer andere duurzaamheidsprojecten. Steeds weer raak ik geïnspireerd in het uitbundige enthousiasme van onze leden. De mooie opkomsten bij zoveel diverse bijeenkomsten en de actieve inbreng van vele, vele leden. Het heeft mijn verwachtingen de afgelopen jaren vaak overtroffen. Ondertussen staat de gehele energietransitie in het middelpunt van de belangstelling in onze gehele samenleving en het is mooi om daar met behulp van de structuur en status van Deltawind een bijdrage aan te mogen leveren. Leuk om samen met de leden, de deelnemers van andere groepen en commissies binnen Deltawind en de medewerkers van Deltawind daarover mee te mogen denken. Mede daardoor heb ik vele aangename mensen en interessante zaken leren kennen op Goeree-Overflakkee. Mijn integratie voelt als geslaagd en ik voel mij dan ook inmiddels helemaal thuis hier. Met het leren kennen van en deelnemen in  Deltawind heb ik het nuttige en zeker ook het aangename mooi kunnen combineren.

  image
 • image

  SANDRA VAN PUTTEN-LOKKER

  Portefeuilles:

  Niet Uitvoerend Bestuur - Juridisch en financieel

  “Als dochter van een agrariër heb ik altijd dicht bij de natuur gestaan. Des te meer realiseer ik me dat we als mensen rentmeesters zijn van deze mooie aarde en er zuinig op moeten zijn. Duurzaam energie opwekken en bewust omgaan met energie horen daarbij. En dat is precies waar Deltawind zich voor inzet.”
  Sandra woont samen met haar man in Dirksland. In het dagelijks leven is ze werkzaam als adviseur inkoop bij de gemeente Hoeksche Waard. “In deze functie probeer ik daar waar het mogelijk is  duurzaam, sociaal en lokaal inkopen te stimuleren bij mijn collega’s.” Als hobby’s heeft ze reizen, paardensport en fietsen.

  image
 • image

  KEES VAN WUYCKHUYSE

  Portefeuilles:

  Niet Uitvoerend Bestuur - Innovatie en duurzaamheid gebouwde omgeving

  Mijn focus is: ’de wereld een beetje beter achter willen laten dan ik hem aantrof bij mijn geboorte in 1963.’ Ik wil van Goeree Overflakkee een fijn en volhoudbaar eiland maken. Ik geloof in de zon als hernieuwbare bron. Zon in de vorm van wind, deze ontstaat immers door de invloed van de zon op onze aarde, en zon in vorm van warmte en stroom. Deltawind richt zich gelukkig ook steeds meer op de andere vormen van hernieuwbare energie en op een volhoudbare leefomgeving in het algemeen. Wij zijn een professionele partij die serieus wordt genomen en nemen daarom in de regio een volstrekt unieke positie in. Deltawind is van ons en wij kunnen zelf als leden en bestuur sturend zijn in veel processen, hier op Goeree Overflakkee en soms daarbuiten. Ik werk daar graag met mijn hart, ziel en zaligheid aan mee.

  image
 • image

  SAMANTHA LEMS

  Portefeuilles:

  Niet Uitvoerend Bestuur - PR & Communicatie

  Mijn naam is Samantha Lems en ik woon met mijn man en zoon in Den Bommel. Wij wonen hier nu een aantal jaar en elke dag geniet ik weer van de omgeving. Dit begint al bij het openen van de gordijnen en wordt sterker met elk stap die ik buiten zet. In mijn vrije tijd ga ik graag karper vissen en wandelen. Heerlijk om zoveel goede visplekken in de directe omgeving te hebben.

  Ik ben werkzaam geweest in verschillende sectoren zoals een studiebureau gespecialiseerd in asbestsanering en als psycholoog. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan bij de Nederlandse Spoorwegen. Een plek waar ik mijn eerdere werkervaring in projecten combineer met mensgericht leiderschap. Binnen NS heb ik verschillende rollen gehad zoals Shiftleader en Teammanager, momenteel werk ik als Innovatiemanager aan het verbeteren en optimaliseren van bedrijfsprocessen met als doel te verduurzamen en te innoveren. Het werken aan innovatie, verduurzaming en optimalisatie van zowel menselijke en omgevingsfactoren trekt mij enorm. Mooi om rimpelingen te creëren die uiteindelijk uitgroeien tot kringen, kringen die steeds groter worden en steeds verder reiken.

  Goeree-Overflakkee heeft zichtbaar een grote aantrekkingskracht op mensen van binnen en buiten het eiland. Die aantrekkingskracht heeft mij ook in zijn greep en daarom ben ik graag bezig met verduurzaming van het eiland. Bestuurslid zijn bij Deltawind maakt dit goed mogelijk. Coöperatie Deltawind levert een substantiële bijdrage aan de door de overheid gestelde doelstellingen op het gebied van opwekking van duurzame energie en verantwoord energieverbruik.

  image
 • image

  HENK ZOETEMAN

  Portefeuilles:

  Niet Uitvoerend Bestuur - Innovatie en duurzaamheid

  Graag stel ik mij aan je voor, ik ben Henk Zoeteman, geboren in Gouda en na een tijdje in Rotterdam te hebben gewoond heb ik mij in 2009 in Oude-Tonge gevestigd.

  Jarenlang heb ik gewerkt aan de verbetering van oude wijken, eerst als stedenbouwkundige in Gouda en later als projectleider stadsvernieuwing in Rotterdam. Daarna heb ik als adviseur stedelijke vernieuwing bij adviesbureau Início door het hele land adviezen voor betere buurten en wijken gegeven.
  Ook heb ik een tijdje in het buitenland in de bouw gewerkt. En zowel in Afrika als in Italië heb ik ervaren hoe prachtig je kunt bouwen met duurzame lokaal gevonden materialen.
  Inmiddels ben ik met pensioen maar vaak ben ik nog in Rotterdam met allerlei dingen bezig. Steeds  als ik dan terugkom in Oude-Tonge, valt de prettige rust en de stilte weer op, met alleen het karakteristieke geluid van watervogels en meeuwen afgewisseld met de vrolijke tonen van het carillon van de dorpskerk.

  In mijn vrije tijd ben ik in mijn werkplaats te vinden waar ik meubels maak en inmiddels ook een zeilboot in elkaar zet. Maar naast deze hobby’s past voor mij een aanvulling met een idealistische doelstelling. Graag wil ik dan ook mijn tijd besteden aan iets nuttigs op het vlak van een andere passie en dat is duurzame energieopwekking en energiezuinig bouwen.

  Zo kan ik nu ook mijn ervaring op het bestuurlijke vlak inzetten bij het bestuur van Deltawind, met als mooi ideaal de duurzame lokale ontwikkeling! Inmiddels draaien de molens en zijn er nu mooie kansen voor verdere ontwikkeling van duurzame projecten op Goeree-Overflakkee!
  Om hieraan te kunnen bijdragen is voor mij erg plezierig maar ook een bijzondere uitdaging.

  Ik hoop dat ik de komende tijd ook meer persoonlijk met je kan kennismaken.

  image
 • image

  MAARTEN ZUURMOND

  Portefeuilles:

  Uitvoerend Bestuur - Financiën

  Het belang van een duurzame ontwikkeling is tijdens mijn studiejaren al duidelijk geworden voor me. Duurzame ontwikkeling is in mijn ogen dat energie uit hernieuwbare bronnen wordt gehaald. Goeree Overflakkee biedt met wind daarvoor goede mogelijkheden. Deltawind speelt daarin op lokaal niveau een mooie rol en ik wil me daar dan ook graag voor inzetten. Maarten is in zijn werkzame leven actief in een financiële functie in de zorgsector en heeft daarin verschillende rollen vervuld zoals manager, controller, adviseur, toezichthouder. In mei 2017 is Maarten gekozen als bestuurslid van Coöperatie Deltawind.

  image
 • image

  MONIQUE SWEEP

  Portefeuilles:

  Uitvoerend Bestuur - Dagelijkse leiding

  ”Duurzaamheid en coöperaties zijn de rode draad in mijn carrière. Bij Coöperatie Deltawind zijn beiden aanwezig. Ik mag al ruim 11 jaar leiding geven aan deze club van bevlogen mensen. Als coöperatie bevinden we ons in transitie nu de windparken op Goeree-Overflakkee bijna gerealiseerd zijn. De energietransitie staat nog maar aan het begin en wij vinden uit waar we de meeste impact hebben. Een maatschappelijke transitie waar onze coöperatie de komend 30 jaar mee bezig zal zijn. Ik hoop mensen te inspireren mee te doen.”

  image

TEAM DELTAWIND

Het team van Deltawind bestaat uit 11 medewerkers.

 • image

  ANDRIES MIDDELBOS

  Projectmanager

  Aanwezig op maandag t/m vrijdag [email protected]

 • image

  GABY VAN DER ENT - SCHREIBER

  Bestuurssecretaris & Bureaumanager

  Aanwezig op maandag t/m donderdag [email protected]

 • image

  MIRJAM LUGTENBURG - KOOISTRA

  Financieel medewerkster

  Aanwezig op maandag, dinsdag & donderdag [email protected]

 • image

  Florian Baldé

  Administratief medewerker

  maandag, dinsdag & donderdag [email protected]

 • image

  GIJS VAN HOUT

  Projectmanager

  Werkt full-time voor Windpark Krammer [email protected]

 • image

  KOEN VAN SWAM

  Projectmanager innovatie

  Werkt van maandag tot en met donderdag [email protected]

 • image

  ARIE DE LINT

  Molenaar

  Werkt in buitendienst

 • image

  COR BOS

  Molenaar

  Werkt in buitendienst

 • image

  ROBERT KOSTER

  Coördinator Energieloket & Communicatie medewerker

  Aanwezig op maandag t/m donderdag [email protected]

 • image

  ANNELIES VAN DEN BRINK

  Office Manager (Windpark Krammer)

  Dinsdag & Woensdag [email protected]

 • image

  CAROLA VAN DER LINDE

  Medewerkster ledenadministratie

  Maandag & Woensdag [email protected]

 • image

  Suzanne Vervloet

  Medewerker Communicatie & Marketing

  Maandag tot en met donderdag [email protected]

 • image

  Daisy Rozema

  Buurtbegeleider Energietransitie

  Maandag tot en met donderdag [email protected]

 • image

  Ronald van Reede

  Buurtbegeleider Energietransitie

  Maandag tot en met woensdag [email protected]

Coöperatie Deltawind ging in 2021 op een inspirerend en duurzaam teamuitje met bestuur en alle medewerkers. Duurzaamheid is een rode draad in al onze activiteiten. Ook tijdens de inspiratiedagen van bestuur en medewerkers hebben we gekozen voor activiteiten die passen bij onze doelstellingen: een duurzaam onderkomen, biologische maaltijden en een afvalchallenge die ons een heus certificaat heeft opgeleverd voor een Duurzaam Teamuitje. 

up