image

Van gastlessen op scholen tot excursies op onze windparken. De coöperatie zet zich er voor in om iedereen die dat wil kennis te laten maken met duurzame energie. Hieronder de mogelijkheden voor groepen en scholen.

TOUCH TABLE

Bij de opening van Windpark Battenoert heeft Deltawind samen met turbineleverancier Enercon een Touchtable gekocht, bedoeld voor de Eco-Schools. De touchtable is een grote I-Pad. De tafel reisde een aantal jaar langs diverse scholen en soms ook zorginstellingen.  Momenteel wordt de tafel voornamelijk gebruikt door zorginstellingen.

© Wim van Vossen Fotografie

Gastlessen

Coöperatie Deltawind geeft graag gastlessen op bijvoorbeeld middelbare- en basisscholen. Met een educatief, maar vooral ook interactief programma komen de leerlingen alles te weten over duurzaamheid en hoe de leerlingen daar zelf aan bij kunnen dragen. Ook een gastles op jouw school? Neem dan contact op met [email protected].
Ook zijn wij bereid tot het geven van lezingen aan partijen die daarin geïnteresseerd zijn. Onderwerpen in overleg.

Excursies

image

Altijd al willen weten hoe een windmolen er van binnen uitziet? Of een idee willen krijgen hoeveel zonnepanelen er nodig zijn om evenveel op te wekken als één windturbine? Onze medewerkers geven rondleidingen op onze wind- en zonneparken. Daarbij vertellen zij je hoe het opwekken van groene stroom in zijn werk gaat. Heb je interesse, neem dan contact met ons op via [email protected]

Profielwerkstuk, Scriptie

Veel scholen en studenten weten ons te vinden voor hulp bij hun onderzoek. Dat doen we graag.

ECO-SCHOOLS

image

De organisatie Eco-schools biedt een programma aan om scholen duurzamer te maken. Zo’n 15 jaren geleden is het gestart en direct geïntroduceerd op Goeree-Overflakkee. inmiddels zijn er negen scholen op Goeree-Overflakkee die zich Eco-school mogen noemen. Stapsgewijs zorgen ze voor verbetering in de eigen school, en bij iedere stap ontvangen zij een Groene Vlag.

Deltawind heeft het project vanaf het begin geadopteerd. Iedere school die een Groene Vlag haalt, ontvangt van Deltawind € 500. Het is fantastisch dat juist op Goeree-Overflakkee het programma zo goed aanslaat.

INTERESSE IN EEN GASTLES?

Stuur een mailtje
naar [email protected]

up