image

Mede dankzij het windluwe weer verloopt de bouw van Windpark Piet de Wit zeer voorspoeding. Deze week is de laatste van zeven windturbines volledig opgebouwd en zal ook de kraan worden afgebroken.

image

De netaansluiting is in gereedheid gebracht. In de komende periode wordt de parkbekabeling onder spanning gezet. De turbines worden vervolgens uitgebreid getest en afgesteld voor het windpark in productie wordt genomen.

 Afsluiting- Alle parkeermaatregelen bij Paviljoen Sluishaven en Buutenplaets opgegeven.

Gedurende de bouw van Windpark Piet de Wit is de ontsluitingsweg langs de Buitendijk in Ooltgensplaat afgesloten voor fietsers  en voetgangers. Gedurende de gehele bouwperiode is het helaas niet mogelijk om van deze door fietsers en wandelaars veel gebruikte route gebruik te maken. De tijdelijke parkeervoorzieningen inclusief maatregelen die er waren rondom Paviljoen Sluishaven en Natuurspeelplaats Buutenplaets zijn inmiddels opgeheven.

Over de opschaling van Windpark Piet de Wit

Windpark Piet de Wit is een initiatief van De Plaet BV met als aandeelhouders Promill BV en de Coöperatie Deltawind u.a. Na de opschaling van Windpark Piet de Wit staan er zeven in plaats van twaalf turbines in dit gebied met een vermogen van 4,8 MW per turbine. Naar verwachting zal het windpark in het vierde kwartaal van 2021 in productie gaan. In het tweede kwartaal van 2022 zijn vervolgens alle bouwwerkzaamheden afgerond.terug naar overzicht
up