image

Op 8 oktober organiseert Coöperatie Deltawind in samenwerking met natuurspeelplaats de Bûûtenplaets, de feestelijke opening van Windpark Piet de Wit (Ooltgensplaat). Er is die dag bij de Bûûtenplaets van alles te beleven. Met als hoogtepunt een theatervoorstelling van Hakim, bekend van Sesamstraat.

image

Het feest start om 10:30u en de afsluiter is de theatervoorstelling van Hakim. Met gratis workshops van 10:30u tot 13:00u. Maak een kunstwerk van een vlieger, ga lekker gamen bij house of Esports of maak een gezonde snack bij de SugarFighters. Maar er is nog meer te beleven, er zijn in totaal 6 workshops om uit te kiezen!

Ook kun je je laten schminken en er is een luchtkussen. Een foodtruck om wat te drinken of te snacken is aanwezig, ook gratis. Om 13:30u wordt het windpark officieel geopend en dat doen we met zijn allen! Om 14:30u is de aanvang van de theatervoorstelling “Hakim op z’n best”, vrij toegankelijk. Ook met slecht weer is rekening gehouden.


Windpark Piet de Wit

Het bestaande Windpark Piet de Wit is vervangen door nieuwe, grotere turbines. We noemen dat opschalen. Na de opschaling zijn er zeven hogere windturbines terugkomen voor de twaalf turbines die er eerst stonden. Het vermogen van dit windpark is na de opschaling 32.4 MW en daarmee wekken we per jaar ca. 87.500 MWh op, genoeg schone energie voor zo’n 35.000 huishoudens. Deltawind werkt in dit project samen met Promill BV.terug naar overzicht
up