image

Na een lange periode van voorbereiding is op vrijdag 7 augustus 2020 Financial Close bereikt waarmee de financiering voor de opschaling van Windpark Piet de Wit is gerealiseerd.

image

Foto: Directeur van Coöperatie Deltawind, Monique Sweep, zet onder toeziend oog van de notaris de eerste van vele handtekeningen om de Financial Close van Windpark Piet de Wit te bezegelen. 

Deze financiering wordt gedaan door de ASN Bank. Een van de voorwaarden voor Financial Close was onder meer overeenstemming met de turbineleverancier. Alle contracten met turbineleverancier Nordex zijn inmiddels getekend. Ook GMB is gecontracteerd om het civiele werk voor haar rekening te nemen.

De opschaling van Windpark Piet de Wit zal in september 2020 beginnen. De zeven turbines met een vermogen van 4,8 MW per turbine zullen naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 in productie gaan.

Windpark Piet de Wit is een initiatief van De Plaet BV met als aandeelhouders Promill BV en de Coöperatie Deltawind u.a. Na de opschaling van Windpark Piet de Wit staan er zeven in plaats van twaalf turbines in dit gebied.terug naar overzicht
up