image

Sinds de opschaling van Windpark Battenoert in 2016 is de stroom van dit windpark af te nemen via Vandebron. Vandebron was destijds een startup met een nieuw idee: rechtsreeks kiezen voor de herkomst van uw energiebron. Wij wilden dat steunen en zijn met hen in zee gegaan. Vandebron is overgenomen door Essent en heeft binnen haar eigen organisatie een heroriëntatie doorgevoerd, waarna door hen is besloten om geen nieuw contract af te sluiten voor de stroomverkoop.

image

Het contract is dus door Vandebron opgezegd. Met ingang van 1 januari 2021 is het voor de 176 bewoners van Goeree-Overflakkee, die klant zijn bij Vandebron, niet langer mogelijk te kiezen voor de stroom van Windpark Battenoert. Klant blijven bij Vandebron is uiteraard wel mogelijk, maar u koopt dan de stroom van een andere energiebron.
Als Deltawind vinden we het jammer dat dit contract is beëindigd. Omdat wij niet weten wie van onze leden klant bij Vandebron is, rest ons niet anders dan via deze weg iedereen te bedanken voor de afgelopen jaren. Als klant ontvangt u rechtstreeks informatie van Vandebron over uw contract.
Consequenties voor de exploitatie van Windpark Battenoert heeft dit overigens niet: de stroom wordt volledig afgenomen door DVEP.terug naar overzicht
up