image

Last van koude voeten en een vochtige woning? Dan is het belangrijk om je woning te isoleren zodat je minder kostbare warmte verliest. Een huis met goede isolatie is vele malen comfortabeler dan een woning waar de kamer-temperatuur snel verandert.

COMFORT

image

Isolatie komt de behaaglijkheid van de woning ten goede. Het na-isoleren van van vloer, gevels en dak zorgt ervoor dat de temperatuur beter en langer blijft hangen in de woning. Koude voeten, tocht en vocht behoren in een goed geïsoleerde woning tot het verleden. De temperatuur van de vloer gaat een aantal graden omhoog na het doorvoeren van vloerisolatie. Een ander bijkomend voordeel is dat isolatie in de gevel of dak buitengeluiden absorbeert. Zo wordt je woning niet alleen warmer maar ook stiller. Het gevolg? Stijging van het (woon) comfort.

GEZONDHEID

Vocht in wanden en kruipruimtes van de woning vormen een risico voor de gezondheid van bewoners. Het gevolg is het ontstaan van schimmels en huisstofmijten. Het zijn deze beestjes die allergische stoffen (allergenen) verspreiden. Is de woning niet geïsoleerd, dan bestaat de kans dat de warme binnenlucht gaat condenseren. Het gevolg? Vochtige wanden. Dit zelfde effect ontstaat ook wanneer een koud glas wijn wordt ingeschonken. Aan de buitenzijde zijn dan direct de druppeltjes zichtbaar. Met isolatie worden de wanden warmer. Dit positieve effect voorkomt dat de warme lucht in de woning gaat condenseren. Toch kan ook isolatie vochtproblemen opleveren. Daarom is het belangrijk dat je je laat adviseren door een erkend isolatiebedrijf. Zij zullen jouw huis opmeten en controleren. Zij weten heel goed wanneer er wel en niet geïsoleerd kan worden en zullen je daarover adviseren.

BESPARING

image

Isoleren levert je heel wat op. Vooral als je het vergelijkt met de rente die je tegenwoordig krijgt op je bank. Sommige isolatiemaatregelen leveren een jaarlijks rendement op wat vergelijkbaar is met een rente van 12% op je spaarrekening.En daar blijft het niet bij. De investering die je doet in isolatiemaatregelen verhoogd namelijk ook de woningwaarde en het energielabel. Een geïsoleerde woning levert bij verkoop dus in principe meer op dan een niet geïsoleerde woning. Zeker met de stijgende energielasten in de toekomst zal de woningwaarde alleen maar toenemen. Een dubbel financieel voordeel dus.

MILIEU

Ons leefmilieu is de voedingsbodem van ons bestaan. Zorgvuldig hiermee omgaan is van levensbelang. Door te investeren in energiebesparing lever je een zeer belangrijke bijdrage aan ons leefmilieu. Niet alleen nu maar ook onze toekomstige generatie kan hiervan profiteren. We stoken in Nederland alleen al een enorme hoeveelheid gas die we eigenlijk niet nodig hebben.

terug naar overzicht

DOE OOK MET ONS MEE

Meld je aan als lid via onderstaande link

Lid worden
up