image

Voor de bouw van Windpark Blaakweg is op dinsdag 29 juni weer een volgende stap gezet. Op deze dag werd door aannemersbedrijf H4A namelijk de eerste heipaal, van de benodigde 34 per windturbine, de grond in geslagen.

Inmiddels zijn alle palen bij locatie 1 aangebracht en is men begonnen met het vrijmaken van de bovenste 1,5 meter van de heipalen om daarna de koppen te kunnen snellen. Deze week wordt begonnen met het heien van het tweede fundament.

Blaakweg Nieuwe-Tonge afgesloten voor verkeer

Om het wegdek van deze polderweg te beschermen tegen beschadiging door de zware transporten is de weg deels voorzien van rijplaten. Dit vormt voor het gewone verkeer een risico, vandaar dat de Blaakweg de komende periode is afgesloten voor verkeer.

Over Windpark Blaakweg

Windpark Blaakweg bestaat uit 3 Nordex-windturbines met een totaal vermogen van 10,8 MW. In oktober worden de windturbines gebouwd waarna het windpark naar verwachting eind 2020 in productie wordt genomen. Het windpark is een gezamenlijk initiatief van Coöperatie Deltawind en Eneco.terug naar overzicht
up