image

De opschaling van Windpark Piet de Wit is deze week een stap dichterbij gekomen. Op maandag 16 november werd er namelijk gestart met de heiwerkzaamheden. Aannemersbedrijf GMB heeft op maandagmorgen de eerste heipalen in de grond geslagen.

image

De verwachting is dat de heiwerkzaamheden bij de eerste turbinelocatie deze week worden afgerond. Per fundatie zijn 30 heipalen nodig met een lengte van circa 20 meter. De geluidsoverlast die dit type werkzaamheden nu eenmaal met zich meebrengt zal nog een week of zes aanhouden. Prettige bijkomstigheid is dat het huidige Windpark Piet de Wit tot en met eind februari 2021 in productie kan blijven en zo in de windrijke wintermaanden een bijdrage levert aan een CO2-arme energievoorziening.

Afsluiting

Gedurende de bouw van Windpark Piet de Wit is de ontsluitingsweg langs de Buitendijk in Ooltgensplaat afgesloten voor fietsers  en voetgangers. Gedurende de gehele bouwperiode is het helaas niet mogelijk om van deze door fietsers en wandelaars veel gebruikte route gebruik te maken. Paviljoen Sluishaven en Natuurspeelplaats Buutenplaets blijven tijdens de bouw gewoon bereikbaar.

Over de opschaling van Windpark Piet de Wit

Windpark Piet de Wit is een initiatief van De Plaet BV met als aandeelhouders Promill BV en de Coöperatie Deltawind u.a. Na de opschaling van Windpark Piet de Wit staan er zeven in plaats van twaalf turbines in dit gebied met een vermogen van 4,8 MW per turbine. Naar verwachting zal het windpark in het vierde kwartaal van 2021 in productie gaan. In het tweede kwartaal van 2022 zijn vervolgens alle bouwwerkzaamheden afgerond.terug naar overzicht
up