image

Duizenden mensen bezochten op 19 november het door heel Nederland georganiseerde evenement ‘Samen de winter door’. De bezoekers kregen van hun lokale energiecoöperatie materialen en tips om direct de energierekening te verlagen.

image

Wij organiseerden de bijeenkomst in de Grutterswei (Oude-Tonge) als één van de 90 locaties verspreidt door het land. Hiermee is het startsein gegeven om thuis aan de slag te gaan met de meest eenvoudige en impactvolle bespaartips én om de opgedane kennis en materialen ook weer te delen met anderen. De Nederlandse energiecoöperaties willen hiermee een sneeuwbaleffect creëren, zodat zoveel mogelijk mensen die nu hulp nodig hebben terecht kunnen bij iemand uit hun eigen omgeving.

Hulp
Iedereen kan wel wat hulp gebruiken bij het verlagen van de energierekening. Vaak weet men niet welke tips betrouwbaar zijn of waar te beginnen. De laagdrempelige oplossingen die tijdens de bijeenkomst werden getoond zijn voor iedereen haalbaar. Met de materialen die zijn uitgedeeld kunnen de bezoekers zelf thuis aan de slag. De tips zijn gemakkelijk door te geven aan bekenden. Onze directeur Monique Sweep over de landelijke campagne en de bijeenkomst in Oude-Tonge; “Het is heel bijzonder dat zoveel lokale energiecoöperaties met elkaar de handen ineen hebben geslagen. We zijn blij met de opkomst in Oude-Tonge en zien dit als een begin. De campagne wordt voortgezet. En als mensen een volgende stap willen zetten kunnen ze lokaal terecht bij het Energieloket Goeree-Overflakkee, www.energieloketGO.nl.”

Over ‘Samen de winter door’
Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van de hoge energierekening. De Nederlandse energiecoöperaties hebben daarom de handen ineengeslagen binnen de campagne ‘Samen de winter door,’ om hun kennis over energiebesparende maatregelen met zoveel mogelijk mensen te delen. Iedereen die aan de slag wil, kan alle tips, hulpvideo’s en overige materialen terugvinden op www.samendewinterdoor.nu.

 terug naar overzicht
up