image

Deltawind wil stroom afkomstig van Windpark Battenoert beschikbaar stellen aan inwoners van Goeree-Overflakkee voor een lokale prijs.

image

Laat me weten wanneer de pilot start onder vermelding van lokaal energiecontract.

Ik doe graag mee

Voordelen

image
  • Vaste lokale prijs door eerst stroom te gebruiken van het windpark wanneer het waait.
  • Minder afhankelijk van de wereldwijde energiemarkt.
  • Samen duurzamer en voordeliger door het lokaal afstemmen van opwek en verbruik.
  • Altijd stroom van duurzame bronnen ook wanneer het even niet waait (en duurzaam gecompenseerd gas).

Wat onderzoeken we precies?

image

Wat is de rol van Coöperatie Deltawind op Goeree-Overflakkee in het toekomstige energiesysteem? Samen met zeven andere lokale energiecoöperaties onderzoeken we die vraag in het project Local4Local. Een lokaal energiecontract is daarvan de eerste stap welke we aan het onderzoeken zijn. We zijn een pilot aan het voorbereiden die in 2024 en 2025 gaat lopen.   

Wanneer we lokale stroomopwek en -verbruik op elkaar afstemmen, dan noemen we dat gelijktijdigheid. Hoe meer lokale opwek en lokaal verbruik we op elkaar afstemmen, hoe beter de prijs.  Ook gaan we kijken naar of we dit proces kunnen slimmer kunnen maken. Kunnen we apparaten in huis slim automatisch aansturen? Kunnen we opslag, in de vorm van batterijen, toevoegen aan ons lokale energiesysteem? Hoe werkt dat in praktijk en wat levert het op?   

Dit onderzoek is onderdeel van het Local4Local project en wordt uitgevoerd met subsidie van de Topsector Energie en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

 

up