image

Vandaag (5 februari 2020) heeft de Raad van State uitspraak gedaan in het hoger beroep tegen de verleende omgevingsvergunning voor de opschaling van Windpark Piet de Wit in Ooltgensplaat. De Raad van State oordeelde dat de beroepen ongegrond zijn.

image

Deze uitspraak betekent dat de initiatiefnemers aan de slag kunnen om de opschaling van Windpark Piet de Wit te realiseren en de gemeente Goeree-Overflakkee verder te verduurzamen. Tegelijkertijd zijn we ons bewust van het feit dat deze uitspraak de zorgen die een aantal belanghebbenden hebben uitgesproken niet weg zal nemen. Hierover blijven we gedurende het vervolgproces met elkaar in gesprek.

PLANNING

De selectie van turbineleveranciers e.d. vindt momenteel plaats. De verwachting is dat het nieuwe windpark in de loop van 2021 in bedrijf wordt genomen. Na de opschaling zal het windpark ongeveer twee keer zoveel energie opwekken en leveren we stroom voor +/- 30.000 huishoudens.

Windpark Piet de Wit is een initiatief van De Plaet BV met als aandeelhouders Promill BV en de Coöperatie Deltawind u.a. Na de opschaling van Windpark Piet de Wit staan er zeven in plaats van twaalf turbines in dit gebied.terug naar overzicht
up