image

Aannemersbedrijf GMB is deze week gestart met de eerste werkzaamheden voor de bouw van Windpark Blaakweg. Deze werkzaamheden vinden tegelijkertijd met de bouw van Windpark Suyderlandt plaats. Tijdens de bouw van Windpark Blaakweg streven we ernaar om zo min mogelijk verkeershinder te veroorzaken. De Blaakweg blijft tijdens de bouwperiode dan ook open voor verkeer hoewel enige overlast niet kan worden uitgesloten.

image

GMB begon met de civiele werkzaamheden voor de bouw van Windpark Blaakweg. Deze bestaan uit graafwerkzaamheden ten behoeve van de aanleg van de inritten, toegangswegen en kraanopstelplaatsen. Vervolgens is het wachten op de bouw van de funderingen; hiervoor is op dit moment nog geen startdatum bekend. In oktober worden de drie windturbines van Nordex gebouwd waarna het windpark naar verwachting eind 2020 in productie wordt genomen vooruitlopend op de ontwikkeling van Windpark Suyderlandt.

Windpark Blaakweg bestaat uit drie windturbines met een totaal vermogen van 10,8 MW die in een rij achter Windpark Battenoert nabij Nieuwe-Tonge worden geplaatst. Windpark Blaakweg is een gezamenlijk initiatief van  Coöperatie Deltawind en Eneco Wind.

Foto: Deltawind/Carola van der Linde (https://www.facebook.com/vanderLindefotografie/)terug naar overzicht
up