image

COΓ–PERATIE DELTAWIND

[email protected]
T 0187 - 470 544

Postadres

Postbus 311
3240 AH Middelharnis

Bezoekadres

Boezemweg 13X
3255 MC Oude-Tonge

De eerste werkzaamheden voor de opschaling van Windpark Piet de Wit zijn onlangs begonnen. Zo is er door aannemersbedrijf GMB een begin gemaakt met de graafwerkzaamheden voor de benodigde watercompensatie en de aanleg van de nieuwe inritten.

image

Afsluiting

Gedurende de bouw van Windpark Piet de Wit is de ontsluitingsweg langs de Buitendijk in Ooltgensplaat afgesloten voor fietsers Β en voetgangers. Paviljoen Sluishaven en Natuurspeelplaats Buutenplaets blijven tijdens de bouw gewoon bereikbaar. Alle bouwwerkzaamheden zijn naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 volledig afgerond, gedurende de gehele bouwperiode is het helaas niet mogelijk om van deze door fietsers en wandelaars veel gebruikte route gebruik te maken.

Over de opschaling van Windpark Piet de Wit

Windpark Piet de Wit is een initiatief van De Plaet BV met als aandeelhouders Promill BV en de CoΓΆperatie Deltawind u.a. Na de opschaling van Windpark Piet de Wit staan er zeven in plaats van twaalf turbines in dit gebied met een vermogen van 4,8 MW per turbine. Naar verwachting zal het windpark in het vierde kwartaal van 2021 in productie gaan. In het tweede kwartaal van 2022 zijn vervolgens alle bouwwerkzaamheden afgerond.terug naar overzicht
up