image

Stichting Windfonds Goeree-Overflakkee is op vrijdag 4 september 2020 opgericht. Dit is de uitkomst van een initiatief dat in 2012 op Goeree-Overflakkee is gestart met als doel alle windontwikkelaars te laten delen met de omgeving.

image

Ada Grootenboer-Dubbelman, Burgemeester van de Gemeente Goeree-Overflakkee, maakt samen Monique Sweep, Directeur Coöperatie Deltawind, de oprichting van St. Windfonds Goeree-Overflakkee officieel.  

Vanaf 2022 zullen de eerste gelden in het Windfonds worden gestort, om te beginnen door Windpark Haringvliet-Zuid van Vattenfall, en kunnen bewoners van Goeree-Overflakkee projecten indienen. Het geld wordt ingezet voor de ondersteuning van sociaal, maatschappelijk en/of duurzame initiatieven.

Dit najaar wordt de website gelanceerd waar toegelicht wordt hoe dit in zijn werk gaat. Bij die lancering willen we een feestelijk moment organiseren.

De Coöperatie Windgroep Goeree-Overflakkee heeft daarmee haar laatste taak vervuld en zal komend najaar worden opgeheven.

Mede namens het bestuur en de Raad van Toezicht van de St. Windfonds Goeree-Overflakkee dankt Coöperatie Deltawind iedereen die hier zijn / haar steentje aan heeft bijgedragen.

 terug naar overzicht
up