image

Het landelijke streven is om alle woningen voor 2050 van het aardgas af te halen. De komende jaren worden er per wijk warmteplannen gemaakt. Iedere wijk is immers anders, en er is niet één oplossing voor alle situaties. Je hoeft dit niet af te wachten. Zeker wanneer je toch plannen hebt voor aankoop, onderhoud of verbouw van een woning is het verstandig goed te kijken naar haalbare stappen. Hieronder geven we tips voor maatregelen die altijd zinvol zijn, ongeacht het warmteplan dat er in jouw wijk komt. Laat je goed informeren over de te nemen maatregelen, wanneer je van plan bent helemaal van het aardgas af te gaan. In onze regio adviseert de Woonwijzerwinkel particulieren De Woonwijzerwinkel is het energieloket van de gemeente Goeree-Overflakkee.

HEERLIJK WARM MET ISOLATIE

image

Eén doel staat voorop: verminderen van het energieverbruik. Er zijn twee maatregelen die efficient zijn en niet botsen met een toekomstige wijkaanpak: isoleren en het opwekken van energie door middel van zonnepanelen.
Isolatie van de wanden, de vloeren en het dak, en het vervangen van glas is in de meeste situaties kosteneffectief. Bovendien vergroot je meteen het wooncomfort. Een belangrijk aandachtspunt bij isolatie is voldoende ventilatie, om vochtproblemen te voorkomen. Laat je goed informeren, bijvoorbeeld door de Woonwijzerwinkel. En: vraag altijd meerdere offertes op.

VRIJ VAN KOU MET HR++ GLAS

image

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of gewoon dubbel glas. De warmte blijft in huis en je energierekening gaat omlaag. Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Ga dan voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel)glas. Wil je alleen het glas vervangen? Kies dan voor HR++ of triple glas. Met HR++ of triple glas woon je comfortabeler: je hebt geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van het glas. Ook fijn: je hoort veel minder geluid van buiten. En je helpt het klimaat, want je verbruikt minder energie en veroorzaakt dus minder CO2!

STROOM OPWEKKEN MET ZONNEPANELEN

image

Slim en duurzaam investeren en ook nog eens onafhankelijk je eigen schone zonnestroom opwekken? Met zonnepanelen kan dat. Wist je dat elke 6 minuten iemand in Nederland overstapt op zonnestroom? En dat jouw dak niet per se op het zuiden hoeft te liggen om geschikt te zijn voor zonnepanelen? De kosten van zonnepanelen zijn inmiddels zo ver gedaald dat deze investering altijd zijn geld waard is.

VERWARMEN MET EEN WARMTEPOMP

image

Wanneer je huis goed geïsoleerd is, kun je ook denken aan een warmtepomp. Hiermee verwarm je je woning op een comfortabele en duurzame manier en bespaar je op je verwarmingskosten . Een compinatie van isolatie, warmtepomp en zonnepanelen maakt het mogelijk om volledig onafhankelijk te worden van gas. Laat je goed informeren over de mogelijkheden.

DOE OOK MET ONS MEE

Meld je aan als lid via onderstaande link

Lid worden
up