image

ECRR en Deltawind bundelen krachten voor meer lokaal eigendom in duurzame energieprojecten. Energiecoöperatie Regio Rijnmond (ECRR) en Deltawind slaan de handen ineen om grootschalige duurzame energieprojecten in de regio te realiseren. Wij, een van de oudste en grootste energiecoöperaties in Nederland, versterken ECRR met extra projectleiders, expertise en financiële middelen. Dit vergroot de kans op slagen voor zowel lopende als toekomstige projecten.

Bij beide energiecoöperaties staan de belangen van de lokale gemeenschap centraal. Arnoud Offerhaus, directeur van ECRR: “We zijn blij dat we met zo’n ervaren speler gaan samenwerken. Met de ondersteuning van Deltawind kunnen we veel sneller, meer en grotere projecten in lokaal eigendom realiseren. Meer inwoners krijgen zo directe invloed op de invulling en uitvoering van de projecten. Daarnaast blijven inkomsten zo in de regio én worden we onafhankelijk van anderen.”

Monique Sweep, uitvoerend bestuurder Coöperatie Deltawind: “Binnen een coöperatie werk je samen om iets te bereiken wat je alleen niet kunt. Deltawind deelt graag haar ervaring met gelijkgestemden. Met meer lokaal eigendom hebben we steeds meer zeggenschap over onze eigen energievoorziening.”

De eerste gezamenlijke projecten omvatten windturbines in Schiedam en Vlaardingen, evenals een zonnecarport op een parkeerterrein in Maassluis.

Over ECRR
Energiecoöperatie Regio Rijnmond (ECRR) is een samenwerkingsverband van lokale energiecoöperaties in de regio Rijnmond. Door onze krachten te bundelen, ontwikkelen we samen grootschalige duurzame energieprojecten zoals windmolens en zonneparken. Dit stelt ons in staat om later de regio te voorzien van lokaal opgewekte, betaalbare en schone energie. ECRR heeft geen winstoogmerk, waardoor de opbrengsten lokaal worden herinvesteerd in de verduurzaming van de regio. Zo werken we aan een onafhankelijke, duurzamere toekomst voor alle inwoners van Rijnmond.
www.ecrr.nl



terug naar overzicht

Energiecoöperaties bestaan uit inwoners die gezamenlijk investeren in duurzame energieprojecten, zoals windmolens of zonnepanelen. Zo krijgen ze controle over hun energievoorziening, profiteren ze van lagere energiekosten en houden ze de opbrengsten lokaal. Daarnaast zijn coöperaties goede samenwerkingspartners: doordat inwoners direct betrokken zijn, ontstaat er een groter draagvlak, wat vaak leidt tot meer lokale steun en snellere realisatie van projecten. Lokaal eigenaarschap stimuleert zo een bredere acceptatie en versnelt de energietransitie.

up