image

Samen Energie Besparen & Energieklussers helpen bewoners uit Herkingen aankomende maanden om de energierekening te verlagen.

Samen Energie Besparen
Een hoop mensen zien door de bomen het bos niet meer als het gaat om isolatie, zonnepanelen en subsidies. Ons project ‘Samen Energie Besparen’, helpt buren die hun huis energiezuiniger willen maken. Samen Energie Besparen helpt mensen naar een lagere energierekening door het geven van informatie, het bekijken van de staat van de woning, en het in kaart brengen van welke (grotere)maatregelen zinvol zijn.

Energieklussers
Tegelijkertijd start de gemeente Goeree-Overflakkee in Herkingen komende maanden een proef met Energieklussers, waarbij lokale klussers hun dorpsgenoten helpen met het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen in huis. Energieklussers zijn handige inwoners die bij dorpsgenoten langs gaan om te helpen en tips te geven. Ze plaatsen bijvoorbeeld tochtstrips, vervangen spaarlampen door ledlampen of plakken folie achter de radiatoren. Met kleine aanpassingen is veel energie te besparen, waardoor de energierekening omlaag gaat.

Bijeenkomst
Op maandag 12 februari en woensdag 6 maart van 19.00u -21.30u in ‘Ons Huis’ Herkingen kun je een informatiebijeenkomst bijwonen. Kom gezellig langs, aanmelden is niet nodig.

Contact
Wil je meer weten over Samen Energie Besparen?
Kijk dan op de website www.deltawind.nl/samen-energie-besparen of mail naar [email protected]. Je kunt buurtbegeleiders Ronald en Daisy op telefoonnummer 06-82371303 of 06-26018612 ook direct bellen.

Wil je meer weten over Energieklussers of wil je je aanmelden als klusser?
Kijk op www.klimaatkrachtiggo.nl of mail naar [email protected] .

 terug naar overzicht
up