image

Deltawind wil stroom afkomstig van Windpark Battenoert eerst beschikbaar stellen aan inwoners van Goeree-Overflakkee, voordat deze stroom op de markt komt. Vanaf 1 juli is het mogelijk om je aan te melden voor het lokaal energiecontract.

SPECIFICATIES
Lokaal energiecontract

  • LocatieGoeree-Overflakkee
  • Operationeel sindsBeschikbaar vanaf 1 juli 2024
  • Huishoudens500

–> Ja, ik doe mee!

–> Presentatie Ledenraadpleging maart 2024

Wat houdt het in?

Wanneer we lokale stroomopwek en -verbruik op elkaar afstemmen, dan noemen we dat gelijktijdigheid. Hoe meer lokale opwek en lokaal verbruik we op elkaar afstemmen, hoe beter de prijs.  Ook gaan we kijken naar of we dit proces kunnen slimmer kunnen maken. Kunnen we apparaten in huis slim automatisch aansturen? Kunnen we opslag, in de vorm van batterijen, toevoegen aan ons lokale energiesysteem? Hoe werkt dat in praktijk en wat levert het op?

–> Veel gestelde vragen over het lokale energiecontract

–> Resultaten marktonderzoek

 

Local 4 Local

Wat is de rol van Coöperatie Deltawind op Goeree-Overflakkee in het toekomstige energiesysteem? Samen met zeven andere lokale energiecoöperaties onderzoeken we die vraag in het project Local4Local. Een lokaal energiecontract is daarvan de eerste stap welke we aan het onderzoeken zijn. We zijn een pilot aan het voorbereiden die in 2024 en 2025 gaat lopen.

Deze pilot is onderdeel van het Local4Local project en wordt uitgevoerd met subsidie van de Topsector Energie en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Meer informatie over Local 4 Local:

terug naar overzicht
up