image

Deltawind stelt stroom afkomstig van Windpark Battenoert eerst beschikbaar aan inwoners van Goeree-Overflakkee, voordat deze stroom op de markt komt. Het is nu mogelijk om je aan te melden voor het Lokaal energiecontract.

SPECIFICATIES
Lokaal energiecontract

  • LocatieGoeree-Overflakkee
  • Operationeel sindsJuli 2024
  • Huishoudens500

Het is tijd voor lokale stroom met een lokale prijs

Wil je ook deel uitmaken van een vernieuwend energiesysteem dat écht om jou draait? Bij Coöperatie Deltawind maken we samen de overstap naar een duurzamere toekomst, en dat begint hier, bij ons op het eiland!

Wanneer kun je meedoen?

Er zijn een aantal voorwaarden om mee te kunnen doen:

-Je hebt een slimme meter.
-Je hebt een elektriciteitsaansluiting op Goeree-Overflakkee.
-Je bent bereid je verbruiksgegevens met ons en om|nieuwe energie te delen.
-Je bent een particulier.
-Je ben een VVE of MKB met 1 kleinzakelijke aansluiting, neem dan contact op via [email protected].
-Je stapt over voor eind december 2024.

Aanmelden

Aanmelden voor het Lokaal energiecontract doe je hier.

Waarom zou je meedoen?

Omdat het tijd is voor verandering! Ons huidige energiesysteem is ingewikkeld en onvoorspelbaar, maar dat hoeft niet zo te zijn. Samen bouwen we aan een energiesysteem waarin we lokaal opgewekte stroom van windpark Battenoert benutten voor onze eigen gemeenschap. Geen onnodige schakels, geen onnodige kosten. Gewoon betaalbare energie voor jou en je buren.

Hoe doen we dat?

Door samen energie op te wekken en samen energie te gebruiken. We investeren in lokale energiebronnen zoals windmolens of collectieve batterijen, we zijn mede-eigenaar van energieleverancier om | nieuwe energie en daarmee leveren we energie rechtstreeks aan jou en je buurtgenoten. Zo hebben we samen meer invloed op de prijs, houden we het simpel en transparant.

Wanneer we lokale stroomopwek en -verbruik op elkaar afstemmen, dan noemen we dat gelijktijdigheid. Hoe meer lokale opwek en lokaal verbruik we op elkaar afstemmen, hoe beter de prijs. Ook gaan we kijken of we dit proces slimmer kunnen maken. Kunnen we apparaten in huis slim automatisch aansturen? Kunnen we opslag, in de vorm van batterijen, toevoegen aan ons lokale energiesysteem? Hoe werkt dat in praktijk en wat levert het op?

Wat zijn de voordelen voor jou?

Je hebt meer invloed op je energiekosten, je ondersteunt de lokale gemeenschap én je draagt bij aan een duurzamere toekomst. Geen zorgen meer over grote prijsschommelingen of onbetrouwbare leveranciers. Samen maken we het verschil, voor een duurzamer eiland. Doe je mee?

Veel gestelde vragen  

Antwoorden op veel gestelde vragen over het Lokaal energiecontract vind je hier.

Wil je meer weten over om|nieuwe energie neem dan een kijkje op hun website www.samenom.nl.

Overig

  1. Artikel in het Eilanden nieuws van 28 juni 2024
  2. Webinar over het Lokaal Energiecontract

Local4Local

Wat is de rol van Coöperatie Deltawind op Goeree-Overflakkee in het toekomstige energiesysteem? Samen met negen andere lokale energiecoöperaties onderzoeken we die vraag in het project Local4Local. Een lokaal energiecontract is daarvan de eerste stap.  De pilot loopt in 2024 en 2025.

Deze pilot is onderdeel van het Local4Local project en wordt uitgevoerd met subsidie van de Topsector Energie en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Meer informatie over Local 4 Local


Bekijk hieronder een filmpje met toelichting op het Local4Local project

Hieronder een korte weergave van de partnerdag op 12 april 2024. Die dag vond ook de ondertekening van de charter plaats, waarin we de gedragscodes en coöperatieve principes van het Local4Local project hebben vastgelegd.

terug naar overzicht
up