image

COÖPERATIE DELTAWIND

info@deltawind.nl
T 0187 - 470 544

Postadres

Postbus 311
3240 AH Middelharnis

Bezoekadres

Boezemweg 13X
3255 MC Oude-Tonge

Energiehuis

Volg de bouw
Op deze plek houden we je op de hoogte van de voortgang.

Deltawind, daar krijg je energie van
Primair doel van onze coöperatie is het opwekken en efficiënt gebruiken van duurzame energie op en om Goeree-Overflakkee. Nu de windopgave op het eiland gerealiseerd is, richt de coöperatie zich op verdere verduurzaming van het eiland. Een duurzame toekomst bouwen we met elkaar, dat begint bij ontmoeten. Particulieren en groepen bewoners die aan de slag willen met verduurzamen van hun eigen omgeving zijn van harte welkom. Maar ook mensen die andere duurzame ideeën hebben, ontvangen we in de toekomst graag in het nieuwe pand. Het kantoorpand wordt een plek voor werken, inspireren en ontmoeten. Er komen flexplekken, vergaderplekken en een presentatieruimte. Het wordt een duurzaam thuis voor het bedrijfsbureau en de leden en is straks de fysieke locatie voor het Energieloket, waar inwoners terecht kunnen met vragen over verduurzaming. Daarnaast staat het open voor gebruik door verwante maatschappelijke organisaties.

Circulair
Met het kantoorpand wil de coöperatie inspireren in de ontwikkeling naar een volhoudbare samenleving. Door keuzes te maken die soms afwijken van de het gangbare realiseert zij een duurzaam, vernieuwend en grotendeels circulair kantoorpand. De bovengrondse constructie bestaat uit hout. Daar waar mogelijk wordt hergebruikt hout toegepast. Het binnenklimaat wordt zo veel mogelijk op natuurlijke wijze gereguleerd, waarmee de installaties worden beperkt. Een kas maakt onderdeel uit van het klimaatsysteem. Het pand wordt uiteraard volledig aardgasvrij en voorzien van zonnepanelen en een batterij. Rondom het pand komt een tuin die bijdraagt aan de behoefte aan waterberging en biodiversiteit. De bouw gebeurt zo veel mogelijk met elektrisch materieel om stikstofuitstoot te beperken.

Bouwteam
Het ontwerp is van de hand van Ro&Ad architecten en  Bergh Bouwsystemen uit Bergen op Zoom is de hoofdaannemer. Arcon levert de houten constructie en zorgt samen met Summum Engineering voor de constructieve berekeningen. Kennis van energie en het binnenklimaat komt van Dubourgraaf. Installatiebedrijf Lomans Installaties is totaalinstallateur en zij ontwerpen, leveren en installeren alle installaties. Kinkorn is de ontwerper van het interieur. Vis a Vis ontwerpt de tuin.

Planning
Naar verwachting start de bouw in het tweede kwartaal van 2023 en verhuist de organisatie van Deltawind in het eerste kwartaal van 2024 naar het nieuwe pand.

up